Frakt

Vi har fast frakt på 79 kr.

Estimert leveringstid er 3 - 10 virkedager. 

Dette kan variere utifra hvor i landet du bor. Det kan bli noe lengre leveringstid i forbindelse med helligdager. 

Vi sender med posten. 

Retur

Vi håper at du blir fornøyd med produktene du bestiller fra oss. Er det noe du er misfornøyd med, gi oss gjerne beskjed!

Ønsker du å returnere en vare innen 30 dager?
Send oss en e-post til hei@oppognaer.no for å registrere og få informasjon om din retur. Vi sender deg en returetikett som du kan feste på pakken din.


Du kan lese mer om retur og angrerett her

Betalingsløsninger

Hos oss kan du betale med kort eller Klarna.

Bæretøy

Bæretøy er en innretning som gjør at man kan bære barnet tett inntill seg, og i de fleste tilfelle ha armene fri. Vi ønsker å få til en ergonomisk gunstig posisjon ved bruk av bæretøy. Bæretøy er en fellesbetegnelse for bæreseler, bæresjal, ringslynge, meh dai, onbuhimo med mer.

Ergonomisk bæretøy er et bæretøy som gir barnet god støtte og sittestilling. Man ønsker at knærne skal være høyere enn rumpen, med støtte fra knehase til knehase, bekkenet vippet inn mot bæreren og kurvet rygg.

Det som er best for meg, er kanskje ikke best for deg. Forskjellig bæretøy passer til forskjellige kropper. I tillegg har bæretøy noe forskjellig bruksområder, så det avhenger av hva dere trenger.

Du kan lese mer om de forskjellige typene bæretøy her.

Man kan bære på hoften når barnet kan rulle fra rygg til mage eller tar føttene sine i munnen. Følg også anvisning på bæretøyet du bruker.

Det er generelt sett anbefalt å vente til barnet er ca 6 mnd, dette er fordi barnet er blitt sterkere og stødigere i kroppen. Man kan begynne å bære på rygg før dette, men da bør du være sikker på at du klarer å gjøre det på en kontrollert og trygg måte. 
Følg også anvisning på bæretøyet du bruker.

Ja, absolutt! Det krever gjerne litt øving, men det er mulig å få til i de fleste bæretøy når man bærer på magen eller hoften.

Begynn med å løsne litt på bæretøyet for å justere barnet til riktig høyde og ønsket stilling. Det er viktig å hele tiden å følge med, og eventuelt holde på barnet når du har løsnet bæretøyet, barnet sitter ikke like stødig nå. Når barnet er ferdig å die, løft barnet opp igjen og stram bæretøyet. 
Det er viktig at du følger godt med på barnet hele tiden!

På et tidspunkt vil barnet bli selvstendig uansett, og uttrykke et ønske om å gjøre ting selv.
Det er mye som tilsier at ved å svare på barns ønske om nærhet, vil barnet føle mer trygghet og trygghet rundt det å være selvstendig. 

Det kan være, men det er usannsynlig.  
Virker barnet misfornøyd i bæretøyet kan det være lurt å utelukke fysiske plager. 
Hvis dette er utelukket, kan det være man må prøve et annet bæretøy eller gjøre justeringer på det man har. Ta gjerne kontakt så kan vi hjelpe deg og barnet ditt å bli komfortabel med bæretøyet. 

Så lenge du ønsker! Med forbehold om at du bærer på en ergonomisk måte, og at du og barnet er komfortabel. Det vil bli naturlige pauser med bleieskift, mat o.l.

Ja, det kan du. Det varierer fra produsent og type bæretøy, men det er anbefalt å vente til barnet er stødig og kan holde hodet selv. Dette skjer stort sett rundt 4-6 mnd.

Jeg vil anbefale deg å ha i bakhodet at du ikke kan se barnets ansiktsuttrykk, så her må du kjenne barnet ditt, og vite at det ikke blir overstimulert. I tillegg kan det være tungt for bærer å bære forovervendt, da tyngdepunktet kommer litt ut ifra kroppen.

Kjenn ditt barn og din kropp, så er det greit å bære forovervendt. Ett godt alternativ er å bære på hofte eller rygg.

Så nær kroppskontakt som man har med barnet, kan gjøre at det blir varmt til tider. 
Her er det lurt å tenke på bæretøyet som et lag klesplagg, og kle på barnet deretter. Husk å dekk til hodet og føtter i tillegg. 
Ta gjerne lette bomullsklær på deg og barnet. Syns du det enda er varmt, kan dere bære i bar overkropp. Vil da anbefale og ta en liten duk mellom deg og barnet, for å unngå for mye fukt.
Bærer man på tur f.eks. og blir varm, kan det være greit å ha med klesskift for å ikke gå rundt fuktig. 

I teorien, ja. I praksis er det ikke sikkert det går, dette varierer ut ifra høyde og kroppsfasong. 
Bruker man bæresjal, vil det mest sannsynlig gå fint for flere å bruke det samme. Når det gjelder seler og andre bæretøy med klips, kan justeringsmulighetene gjøre at dette blir utfordrende.  
Her må man prøve seg fram og se hva som fungerer.

Dette er størrelsene som er tilgjengelig i nettbutikken.
Lengden kan variere noe fra de forskjellige produsentene.

4 - 3,6 m 

5 - 4,2 m

6 - 4,6 m 

7 - 5,2 m

Skal du lære deg ryggbæring med sjal, kan det være lurt å begynne med en enkel knyte, som for eksempel ryggsekk. Det kan være tidskrevende å lære å knyte på rygg, men denne knyten vil lære deg å stramme sjalet jevn og godt. 
Det anbefales å bruke størrelse base -2. Det vil si, to størrelser ned fra din base størrelse. Bruker du base størrelse 6, så kan det være lurt å bruke str 4 til ryggsekk. 

Bor du i Øygarden eller Bergen og omegn kan du få prøve ønsket bæretøy. Ta kontakt, for nærmere avtale.

Ved flekker anbefales det å punkt-vaske.
Vask kun hele selen ved behov.
Selen kan vaskes i maskin på kaldt program. Anbefales flytende vaskemiddel, ikke bruk tøymykner eller tørketrommel. Du kan gjerne ta sokker rundt klipsene på selen for beskyttelse. 
Ikke stryk de områdene på selen som har padding. 
Det kan forekomme at noen seler krymper 1-2 cm på noen områder. 
Dette er en generell anvisning, anbefaler at du sjekker opp i vaskeanvisning for hvert enkelt produkt for ekstra informasjon. 

Følg anvisning på sjalet ditt. 
Vaskeanvisning varierer fra produsent og materiale i sjalet. 

De fleste bæresjal kan vaskes i maskin. 

Det er anbefalt å stryke vevd sjal etter det har vært vasket, for at materiale og trådene skal sette seg.